Week 8: Het feest

Verhaal | 21-03-2018Joost van Dieren

Feest is niet altijd gerelateerd aan hoe goed je het hebt. Wij zien prachtige voorbeelden in landen als Uganda, waar mensen ondanks hun armoede en persoonlijke omstandigheden feestvieren zoals wij hier nog niet eerder hebben gezien. Door feestvieren verander je de toon. Deze week vieren we feest. Om God te danken voor wat we wél hebben, vreugdevol te zijn en verbondenheid met elkaar te zoeken.

Schrijver van week 8: Mirjam van der Vegt

Tot haar burn-out, ruim acht jaar geleden, leefde schrijfster, stiltecoach en Tear-ambassadeur Mirjam van der Vegt van kick naar kick. Ze werkte voor de actualiteitenrubrieken Twee Vandaagen Netwerken schreef voor weekblad Visie. Na haar burn-out maakte ze een switch en ging zij zich meer bezighouden met stilte. Dat resulteerde in de Stiltelijn, met o.a. het boek Koester je harten Stiltedagboek. Ook maakte zij de glossy Stilen organiseert ze stilteretraites in binnen- en buitenland.

Mirjam over haar week

‘In de stukjes rondom het weekthema ‘Vieren’ ga ik in op het belang van feesten van oudsher. We gaan terug naar de hoogtijdagen die God al instelde en we kijken wat er gebeurt als mensen hun feesten vieren. Ook gaan we in op het vieren van het feest van genade. We vieren meestal feest bij succes, maar ook falen is een heel mooie gelegenheid om Gods genade te vieren.’ 

Veertigdagentijd

De veertigdagentijd is voor Mirjam een tijd van verstillen en versoberen. Daarmee bedoelt ze niet dat ze het leven niet viert, maar dat ze het leven juist met meer aandacht tegemoet treed. Lees het interview dat we hielden met Mariska vlak voor de start van de veertigdagentijd. 

Ontwerp & realisatie: Nilsson