Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Week 1: Opstaan, plaats vergaan

Verhaal | 28-02-2017Tear

 N.B. Op dag 4 in de kalender staat per ongeluk een verkeerde verwijzing van de bijbeltekst. Er staat (net als dag 3)  Hebreeën 12:1-3. Dit moet zijn: Johannes 17:1-5.

 

Rode draad door de kalender is het leven met God. Van Hem leren kennen tot opstaan met Hem. Week 1 van 40 dagen opstaan start met de wetenschap dat we enorm gezegende mensen zijn. Jezus’ overwinning op de dood biedt ons in meerdere opzichten een hoopvol perspectief.

 

Schrijfster van week 1: Ineke Baron

Ineke Baron (1957) werkt als gevangenenpastor bij stichting Neemias. Ze komt in verschillende gevangenissen om gevangenen te bezoeken, gespreksgroepen te leiden en cursussen te geven. Daarnaast gaat Ineke regelmatig in gevangeniskerkdiensten voor.

In de stukjes van deze week refereert Ineke regelmatig aan haar werk in de gevangenis: ‘Ik heb door de jaren heen gemerkt dat God mij het verlangen bleef geven om in gevangenissen zijn liefde uit te delen’. Ineke schreef onder meer ‘Levenslang’, het aangrijpende verhaal van een TBS’er.

 

"Toen Jezus opstond en naar de hemel voer, 'verging' zijn plaats hier op aarde. Wij hoeven niet zijn plek in te nemen. Jezus nodigt ons uit Hem te volgen."

 

Ineke Baron - week 1: opstaan, plaats vergaan

Ontwerp & realisatie: Nilsson