Maak kennis met onze Inspired Individuals

Nieuws | 04-03-2019Nadine Stam

Maak kennis met drie Inspired Individuals die Tear ondersteunt. EO Metterdaad maakte portretten van onze pioniers Annette, Caleb en Consoler. 

Op de bres voor straatkinderen, tienermeisjes en prostituees

Consoler uit Tanzania woonde bij haar tante, die haar ernstig mishandelde en op haar 11e wilde uithuwelijken. Ze bad of God haar wilde redden, en beloofde Hem dat ze zich de rest van haar leven in zou zetten voor meisjes in vergelijkbare situaties. Nu is ze getrouwd, heeft ze twee kinderen en adopteerde ze daarnaast meer dan 30 meisjes in haar gezin! Ook zet ze zich met haar organisatie New Hope for Girls in voor tienermeisjes die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld. Bekijk Consolers verhaal

Caleb groeide op als straatkind in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Hij geloofde dat hij niemand was en geen enkele waarde had. Hij overleefde door te werken als portier op een taxi-station en leerde zichzelf lezen en schrijven. Daardoor kon hij naar school. Hij kon ontsnappen aan het straatleven én leerde God kennen. Nu voelt Caleb zich geroepen om zich in te zetten voor straatkinderen en hen te laten zien dat ze waardevol en geliefd zijn! Bekijk Calebs verhaal.

Annette heeft, midden tussen de bordelen, een inloophuis opgericht voor vrouwen in de prostitutie. Ze helpt hen te ontsnappen aan de prostitutie en opnieuw een plek te vinden in de maatschappij. Ook mobiliseert zij lokale kerken om zich in te zetten voor deze vrouwen. Bekijk Annettes verhaal

Op de foto van links naar rechts: Annette, Consoler en Caleb.

Meer weten?

Inspired Individuals zijn pioniers en sociale ondernemers met een sterke visie. Samen met kerken strijden ze tegen armoede en onrecht, en zijn ze in staat om mensenlevens te veranderen. Meer weten? 

Vlnr Annette, Consoler en Caleb - Inspired Individuals

Maak kennis met onze Inspired Individuals

Nieuws | 04-03-2019 | Nadine Stam
Drie Inspired Individuals staan op de bres voor straatkinderen, tienermeisjes en prostituees. Maak kennis met hen in de uitzendingen van EO Metterdaad.

Ontwerp & realisatie: Nilsson