5 tips voor verrassende ontmoetingen tijdens de veertigdagentijd. Wie durft?

Verhaal | 31-01-2020Annemarie van den Berg

De veertigdagenkalender staat dit jaar in het teken van ontmoetingen. Echte ontmoetingen van hart tot hart verrijken je leven. Je ontdekt daarin iets van God. We geven je een paar prikkelende ideeën die kunnen leiden tot verrassende ontmoetingen… Wie durft?

In de drukte en haast van het leven schieten echte ontmoetingen er nogal eens bij in. De veertigdagentijd is een uitnodiging tot bezinning. Hoe kunnen we ruimte scheppen voor verrassende ontmoetingen met mensen en God in deze periode voor Pasen?

1. Ga een gesprekje aan met vreemde.

Het is een beetje spannend, maar probeer eens een gesprekje aan te knopen met iemand die je nog niet kent. Dat kan een ouder zijn op het schoolplein, of iemand die naast je in de bus of trein zit, of met wie je in de rij voor de kassa staat.

2. Nodig een buurtgenoot uit voor een maaltijd.

Burencontact bestaat vaak uit een groet of zwaai en een praatje over de schutting. Durf je een stap verder te gaan en iemand uit je buurt die je nog niet zo goed kent uit te nodigen bij je thuis?

3. Ontmoet inspirerende voorbeelden.

Een ontmoeting hoeft niet altijd een persoonlijk contact te zijn. Je kunt ook mensen ontmoeten via een boek of filmpje. Bekijk eens een of meer verhalen van de Inspired Individuals die Tear steunt. Laat je raken door hun verhaal en voorbeeld en neem de tijd om voor ze te bidden.

3. Zoek stilte om God te ontmoeten.

In de Bijbel lees je vaak dat mensen die God zoeken de berg opgaan. Stilte en afzondering zijn nodig om oog en oor te krijgen voor Gods aanwezigheid in je leven. Dus ga eens op zoek naar een stille plek bij jou in de buurt. Dat kan een park zijn, of een kerk. En probeer te luisteren naar Gods stem.

4. Laat verwachtingen los.

In het woord ontmoeting zit: ont-moeten. Er moet even niks. Hoe vaak hebben we geen verwachtingen of zitten we vol met onze eigen verhalen? Probeer eens echte aandacht te schenken en te ontvangen als je iemand ontmoet. Wat doet dit met het contact dat je hebt met elkaar?

Ga jij met een of meer van de bovenstaande tips aan de slag? Wij vinden het erg leuk om te horen of dit tot een bijzondere ontmoeting heeft geleid. Deel het met ons via #veertigdagenkalender op Facebook of Instagram, en inspireer zo weer anderen!

De Veertigdagenkalender bestellen

€0,00 per stuk

Vriendschap

5 tips om nieuwe vrienden te maken

Blog | 02-04-2020 | Annelieke Bouman
Nieuwe mensen ontmoeten is niet voor iedereen even eenvoudig, terwijl je daar soms wel behoefte aan hebt...

Maak kennis met Inspired Individual Annette

Verhaal | 23-03-2020 | Tear
Maak kennis met Inspired Individual Annette.

Maak kennis met Inspired Individual Caleb

Verhaal | 22-03-2020 | Tear
Maak kennis met Inspired Individual Caleb.

Duurzamer leven? Download de duurzame bucketlist!

Verhaal | 18-03-2020 | Tear
Duurzamer leven? Download de duurzame bucketlist!
Love your neighbour

Verbinding zoeken in de buurt. Hoe doe je dat?

Blog | 17-03-2020 | Annelieke Bouman
Wil je eigenlijk wel meer contact met je buren? Of graag van betekenis zijn in je woonomgeving? Er zijn genoeg mooie initiatieven en ideeën die voor verbinding zorgen. Laat je...
Consoler

Consoler adopteerde 38 meisjes

Verhaal | 17-03-2020 | Annelieke Bouman
Een nachtmerrie. Dat is misschien nog wel de beste omschrijving voor de jeugd van Consoler uit Tanzania.

Ontwerp & realisatie: Nilsson