Spaar mee voor schoon drinkwater in Oeganda

spaardoosje

Bij je veertigdagenkalender tref je een spaarpotje.  Met je gezin of met het kinderwerk van je kerk kan je geld inzamelen voor het werk van Tear in Oeganda.  Klaar met sparen? Stort het bedrag op je bankrekening en maak het over naar NL32 ABNA 0501 0303 01, ten name van: Tear, onder vermelding van 'spaarpotje kalender'. Dank je wel!

Kabale is een gebied in Zuidwest-Oeganda. Het is er bergachtig en er wonen veel mensen. Omdat het zo dichtbevolkt is, moeten veel mensen hoger op de bergen wonen. Ze wonen in eenvoudige huizen en hutjes. Een kraan hebben ze niet. Water moet elke dag gehaald worden in het dal. Het zijn vooral de meisjes die het water halen. Ze moeten daarvoor een heel eind de heuvels afda-len en daarna weer naar boven klimmen met zware jerrycans. Daardoor missen ze lessen op school. Ook krijgen ze rugklachten. Het water is vaak vervuild, waardoor kinderen ziek worden en soms zelfs doodgaan. 

Jongetje

Spaarpotje vol?

 Ben je klaar met sparen voor het spaarproject. Stort het gespaarde bedrag op je bankrekening en maak het dan over naar NL32 ABNA 0501 0303 01, ten name van: Tear, onder vermelding van 'spaarpotje kalender'.

Wat doet Tear?

De Anglicaanse kerk van Oeganda heeft iets slims bedacht en Tear helpt daarbij. Door het regen-water op te vangen in grote waterreservoirs dichtbij huizen, scholen en kerken, is er schoon drink-water dichtbij. Zo hoeven meisjes niet meer zoveel te sjouwen en worden kinderen niet meer ziek van vies water. Er valt wel 1000 mm regen per jaar in het gebied (iets meer dan in Nederland), dus regenwater is er genoeg.

Tear waterproject Oeganda veilig drinkwater

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Waterproject Oeganda

De broers Richard en Peter Chambers roeien op olympisch niveau. Ze trainen vijf uur per dag. Voor hen staat water gelijk aan roeien. In Oeganda ontmoeten de mannen de dertienjarige Doreen en haar zusje. Voor hen staat water gelijk aan leven. Elke dag zijn ze twee uur bezig met het halen van schoon drinkwater. Bekijk deze video voor een bijzondere ontmoeting.

Downloads

Spaarpotje (3.51 MB)
+ Kluskaart (3.82 MB)
+ Projectomschrijving waterproject Oeganda (697.24 KB)

Benodigdheden

Voor 20 euro krijgt één meisje of jongen schoon drinkwater dichtbij huis.

Ontwerp & realisatie: Nilsson