Spaar mee voor veilige klaslokalen in Nepal

Voor 10 euro maken we een klaslokaal aardbevingsproof, zodat 35 kinderen veilig naar school kunnen.

Spaar je ook mee? 

Bij je Veertigdagenkalender tref je een spaarpotje.  Met je gezin of met het kinderwerk van je kerk kan je geld inzamelen voor het werk van Tear in Nepal.  Klaar met sparen? Stort het bedrag op je bankrekening en maak het over naar NL32 ABNA 0501 0303 01, ten name van: Tear, onder vermelding van 'spaarpotje kalender'. Dank je wel!

Veilig naar school in Nepal

Weet jij wat de allerhoogste berg ter wereld is? Dat is de Mount Everest in Nepal. Behalve de Mount Everest zijn er nog veel meer hoge bergtoppen in Nepal. Je hebt vast wel eens van het Himalayagebergte gehoord. Mensen vanuit de hele wereld komen hier naar toe om deze toppen te beklimmen. 

Die bergen zijn ontstaan doordat platen heel diep in de grond lang geleden tegen elkaar aanbotsten. Hierdoor werd de grond omhoog geduwd en ontstonden hoge bergen. Maar die platen bewegen nog steeds en dat duwen en botsen is erg gevaarlijk, want daardoor ontstaan aardbevingen. Stel je voor dat je in Nepal woont en op een gewone schooldag begint ineens alles te schudden? Dan durf je toch niet meer naar school te gaan?

Een jongetje met zijn juf

Wat doet Tear?

Naar school gaan is heel belangrijk, daarom zorgt Tear er via de organisatie UMN voor dat klaslokalen stevig worden gebouwd. Ze controleren of de muren van de school tegen schokken kunnen. Ook zorgen ze voor schoolbankjes waar je snel in en uit kunt. En ze leren de kinderen, de meesters en de juffen wat je moet doen als er een aardbeving is. Zo kunnen kinderen in Nepal veilig naar school.

Help je mee?

Door mee te doen met het spaarpotjesproject zorgen we er samen voor dat kinderen in Nepal veilig naar school kunnen. Voor 10 euro maken we een klaslokaal aardbevingsproof, zodat 35 kinderen veilig naar school kunnen. Voor hoeveel klaslokalen spaar jij? Doe het samen met je klas, kindergroep in de kerk of samen met de hele kerk. Bedankt!

Downloads

Spaarpotje 2020 (2.08 MB)
+ Projectomschrijving rampenpreventie Nepal (516.94 KB)
+ Kleurplaten Bergopwaarts (1.03 MB)

Benodigdheden

De veertigdagentijd voor Pasen staat ook bekend als vastentijd. Het is een goede gewoonte om juist in deze tijd stil te staan bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zoals kinderen in Nepal die in onveilige leslokalen les krijgen. Voor 10 euro maken we een klaslokaal aardbevingsproof, zodat 35 kinderen veilig naar school kunnen.

Ontwerp & realisatie: Nilsson