Sparen voor kinderen in Bolivia

Sparen

Bij de veertigdagenkalender hebben we een spaarpotje toegevoegd. Met het spaarpotje kun je met je gezin of met het kinderwerk van de kerk geld inzamelen voor het werk van Tear in Bolivia.

Bolivia is één van de armste landen van Zuid-Amerika. Veel gezinnen hebben te weinig geld om goed rond te komen. Bolivia staat daarnaast bekend als een land waar veel kinderen (70%) te maken krijgen met geweld in hun eigen huis. Dat betekent dat veel jongens en meisjes geen veilige plek hebben om op te groeien. Gelukkig kunnen we iets voor deze kinderen doen!

VEILIG SPELEN

Samen met lokale kerken doet onze partnerorganisatie Paz Y Esperanza (dat betekent: Vrede en Hoop) er alles aan om het leven van kinderen in Bolivia veiliger te maken. Zo helpen hulpverleners kinderen én hun vaders en moeders bij het verwerken van erge gebeurtenissen. De organisatie geeft speciale lessen op scholen en organiseert leuke spellen in de wijk. Ook zorgt Paz Y Esperanza ervoor dat de regering het probleem van geweld aanpakt.

SPAAR JE MEE?

Door mee te doen met het spaarpotjesproject zorgen we er samen voor dat kinderen in Bolivia veilig kunnen spelen en zonder angst en zorgen kunnen opgroeien.

Is het spaarpotje vol? Stort het gespaarde bedrag op je bankrekening en maak het over naar: NL32ABNA0501030301 t.n.v. Tear o.v.v. spaarpotje kalender.

Extra downloads

Downloads

+ Muntjes knippen (3.3 MB)
+ Projectomschrijving Paz Y Esparanza (374.21 KB)
Powerpoint presentatie spaarproject (7.06 MB)
Powerpoint presentatie spaarproject (kinderversie) (6.01 MB)

Benodigdheden

Voor 100 euro kunnen we een jongen of meisje goede hulp geven, dat thuis geweld heeft meegemaakt.

Ontwerp & realisatie: Nilsson