Akkoord

Tear.nl maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

Tear maakt gebruik van cookies. Lees meer

Je gaat akkoord door deze website te gebruiken. 

40 dagen opstaan voor kinderen in Noord-Irak

Bij de veertigdagenkalender hebben we een spaarpotje toegevoegd. Met het spaarpotje kun je met je kinderen of met het kinderwerk van de kerk geld inzamelen voor kinderen in Noord-Irak die zijn gevlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië en Irak.

Met de opbrengst zorgt Tear ervoor dat de kinderen in de diverse opvangkampen wekelijks voorzien worden van fruit. Ze krijgen de nodige vitaminen binnen die ze anders niet zouden binnen krijgen. Spaar je mee?

Is het spaarpotje vol? Stort het gespaarde bedrag op je bankrekening. Maak het over naar NL32ABNA0501030301 t.n.v. Tear o.v.v. spaarpotje kalender.

 

Extra downloads

Downloads

+ spaarpotje bij kindermateriaal (2.67 MB)
Muntjes knippen (3.3 MB)
Powerpoint spaarpotjesproject volwassenen (2.47 MB)
Powerpoint spaarpotjesproject kinderen (6.9 MB)

Vluchtelingencrisis

De vluchtelingencrisis in Irak is nog steeds actueel. Enorm veel Syrische gezinnen zijn sinds de zomer van 2013 gevlucht naar Noord-Irak als gevolg van het conflict in Syrië. Nadat in de zomer van 2014 ook de onrust in Irak uitbrak nam ook de vluchtelingenstroom vanuit Irak toe.

Beide groepen hebben hun toevlucht gezocht in de veiligere regio Koerdistan. Er zijn twee kampen. Een kamp voor Syrische vluchtelingen en een kamp voor Iraakse ontheemden. In beide kampen worden meer dan 8.000 mensen opgevangen. De meeste mensen leven in tenten en in kleine huisjes. 

Naschoolse opvang

We zijn blij dat we steun kunnen bieden aan de vluchtelingen in Noord-Irak. Concreet steunen we een organisatie die in de kampen een kind vriendelijke ruimte heeft ingericht. Een veilige plek waar wekelijks 500 jonge kinderen van 3 tot 6 jaar oud deelnemen aan naschoolse activiteiten.

Het is een plek waar de kinderen echt weer even kind kunnen zijn en ze voor even de oorlog kunnen vergeten. 
De kinderen krijgen fruit, drinken en kleine gerechten. Daarnaast is het een warme en veilige plek om te spelen. Er is speelgoed en kinderen kunnen er lekker knutselen. Begeleiders leren de kinderen om samen te spelen. Ze doen samen spelletjes en zingen liedjes.

Traumaverwerking

Veel kinderen hebben het oorlogsgeweld met eigen ogen gezien. Veel kinderen zijn daardoor getraumatiseerd. Ze hebben te maken met nachtmerries en gedragsproblemen. Daarnaast hebben  veel kinderen moeite om met andere kinderen te spelen.

De medewerkers die werken in de kindvriendelijke ruimte helpen de kinderen bij het verwerken van hun trauma. Er zijn speciale activiteiten waar de kinderen speelsgewijs leren om te gaan met hetgeen ze gezien hebben. Ze hebben toegang tot de speeltuin en waar nodig vinden er gesprekken plaats tussen een kind en een begeleider.

Zo leren de kinderen te praten over hun ervaringen.

Fruit

Naast dat kinderen meedoen aan activiteiten en lekker kunnen spelen krijgen ze ook fruit. In de kampen is gebrek aan gezond voedsel. Met name kinderen hebben behoefte aan vitaminen. Kinderen die in de naschoolse opvang komen krijgen driemaal per week een stuk fruit. Vaak een banaan of een mandarijn. Deze vruchten zijn eenvoudig te pellen en hoeven niet eerst schoongemaakt te worden.

Door mee te doen met het spaarpotjesproject zorgen we er samen voor dat de kinderen in het vluchtelingkamp genoeg fruit krijgen.

Sparen jullie mee?

Benodigdheden

450 kinderen krijgen wekelijks minimaal twee stuks fruit. Wekelijks delen de medewerkers 3.600 stuks fruit uit.

  • Voor 50 euro kunnen we 36 kinderen in het kamp in Noord-Irak een maand lang fruit geven.
  • Voor 11 euro kan één kind de naschoolse opvang bezoeken. Dit is inclusief loon medewerkers, aanschaf spelletjes, aanschaf knutselmaterialen en aanschaf fruit.

Ontwerp & realisatie: Nilsson