Tienerserie Opstaan!

Opstaan! De tienerserie van Tear die in de 40 dagen voor Pasen (2016) dagelijks te zien was. 
Een spannende serie vol actie en onverwachte gebeurtenissen.

 

 

Aflevering: Achter de schermen VIII (Slot)

OPSTAAN! ACHTER DE SCHERMEN VIII

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Trailer tienerserie: Opstaan!

Uw cookieinstellingen staan het niet toe deze inhoud te tonen. Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Over de serie

 

Vier jongeren met verschillende karakters, achtergronden en interesses komen met elkaar in aanraking. Nadim, één van de jongeren, woont sinds vijf jaar in Nederland. Zijn broer heeft afgelopen zomer besloten naar Nederland te komen, maar is halverwege zijn reis vermist geraakt. 

Naïef als de jongeren zijn besluiten ze samen Nadims broer te vinden en vertrekken in het holst van de nacht. Tijdens deze roadtrip volgen nieuwsgierigheid, spanning, avontuur en dillema’s elkaar in razend tempo op.

De vier jongeren komen voor verrassingen te staan, krijgen lastige keuzes voor de voeten geworpen en leren zichzelf en elkaar door en door kennen. 

Hoofdrolspelers

 

Lucas Bruinsma

Yoo ik ben Lucas en 16 jaar. Mijn grote passie is vloggen, je zult mij dan ook niet snel zonder camera zien. Als ik dan toch eens geen camera in mijn handen heb vind ik het leuk om te voetballen of te chillen met vrienden. Met Yara mijn buurmeisje, kan ik echt goed opschieten. We wonen al 8 jaar naast elkaar, alleen heeft Yara tussendoor wel 3 jaar in het buitenland gewoond. Toen was het hier in de straat veel saaier, zij weet namelijk altijd rare dingen te verzinnen. Met Yara verveel je je nooit.

De afgelopen weken heb ik veel meegemaakt joh! Echt bizar! Elke dag post ik een stukje van ons avontuur. Kijk je ook mee? Houd m’n facebookpage goed in de gaten.

Benthe Molegraaf

Hoi, ik ben Benthe, 14 jaar oud en ik woon sinds kort in Utrecht. Ik ben verhuisd vanuit een dorp in Noord-Holland. Op school moet ik best wennen. Helemaal doordat ik een klas over heb geslagen en m’n klasgenoten dus ouder zijn. Het lijkt wel of ze hier wat uitbundiger en bijdehanter zijn. 

Yara stond onvoldoende voor wiskunde, daarom ben ik haar bijles gaan geven. Wel relaxed, want door haar heb ik tenminste wat contact met andere meiden en jongens.

Ik vind het fijn om iets voor mensen te doen en hoop dan altijd dat ik iets van God laat zien. Het geloof is heel belangrijk voor mij, maar daar zullen jullie de komende weken wel achter komen.

Yara Simons

Haai, ik ben Yara en 16 jaar. Styling is echt mijn ding. Ik hou van opvallende kleding, make-up, sieraden en mooie spulletjes. Ik heb een tijdje in de States gewoond en woon sinds kort weer in Nederland. School vind ik verschrikkelijk, al helemaal doordat ik niet in 1 keer naar mijn examenjaar mocht!

Nu moet ik gewoon naar 4 HAVO en zit ik met allemaal veel jongere klasgenoten. Met mijn schoolwerk gaat het dan ook niet zo goed, ik besteed veel liever tijd aan mijn Facebookprofiel en instagram. Want zeg nou zelf heeft er ooit iemand vrienden gekregen door schoolwerk?

Dat bedoel ik dus.. . De komende weken zal mijn buurjongen Lucas de video’s uploaden van wat we hebben meegemaakt. Mijn ouders waren niet al te blij, maar het is zo vet dat we dit gedaan hebben!

Nadim Ahmadi

Yo ik ben Nadim en ben 16 jaar. Ik woon sinds 5 jaar in Nederland, ben geboren in Syrië.  Ik spreek nu goed Nederlands, mijn vader wil dat ik hier een goede opleiding ga volgen. Ik weet niet of ik daar zin in heb, hij wil dat ik gewoon net zo wordt als m’n broer…
Het liefst ben ik op het voetbalveld, lekker een potje voetballen en verstand op nul. Later zou ik best prof voetballer willen worden.

Maar goed, de afgelopen weken heeft Lucas gefilmd wat we hebben meegemaakt. Wat hij heeft vastgelegd op beeld moet je zelf maar bekijken, mij heeft het in ieder geval veranderd.

Ontwerp & realisatie: Nilsson