Het nieuwe album van Mensenkinderen als eerste in huis!

Als eerste de nieuwe cd van Tear's ambassadeur Mensenkinderen in huis? Bestel 'm nu met korting!

Ga direct naar: Bestellen

Mensenkinderen - Zij is de bron

Luister: Zij is de bron

Tear-ambassadeur Mensenkinderen heeft de gezangen een eigentijds geluid gegeven. Iedere zondag lees je in de kalender een couplet uit één van de nieuwe liederen. Op deze pagina kun je het nummer gratis beluisteren. Deze zondag het nummer: Zij is de bron.

Marco van der Graaf, directeur van Tear

“Na de nummers ‘Geef kostbaar licht’ en ‘Licht dat vol van zegen is’ een paar keer live gehoord te hebben kreeg ik de nieuwe CD 'Geef kostbaar licht' van Mensenkinderen in handen. Het was laat op de avond maar ik ging niet naar bed voor ik de hele cd had geluisterd.

De liedboekliederen in nieuwe vorm doen met mij hetzelfde als psalmen van Sons of Korah of Psalmen van nu. De Geest spreekt door deze liederen. Maar dan op een nieuwe melodie. De prachtige fragiele stem van Bas past hier zo mooi bij.

Ik zou bijna zeggen dat dit de Mensenkinderen beter past dan hun eerder werk. Het brengt me dichter bij God en ik lees en luister oude teksten opnieuw. Op een andere toon. In een andere volgorde. Met dezelfde kracht. Prachtig!”

Mensenkinderen - Geef kostbaar licht

Geef kostbaar licht

‘Geef kostbaar licht’ is de titel van deze cd. De liederen zijn sober en verstild gearrangeerd zodat het uitnodigt om te luisteren en stil te staan. Vanuit die stilte ontstaat er ruimte om na te denken. Het zet aan tot bewustwording: wie ben ik in deze wereld en wat mag ik doen? Daar mogen we ‘kostbaar licht geven’.

Onze ambassadeurs Mensenkinderen

Als Tear werken we graag samen met mensen die ons weten te verrassen met hun talent en hun kijk op de wereld. Bas van Nienes is zo iemand. Met zijn project Mensenkinderen is hij ambassadeur geworden van Tear. En hij wordt bijgestaan door Jeroen van der Werken en een vaste groep muzikanten.

Vrolijk en hoopvol

Hun Nederlandstalige muziek is hoopvol, troostrijk en bezingt het leven in volle omvang. Voor het ‘Liedboek der mensenkinderen’ gebruikt Bas de tekst van bestaande gezangen uit het liedboek om nieuwe liederen te maken. Vanuit de gerijpte woorden en wijsheid die besloten ligt in de - soms eeuwenoude - teksten, word je aangemoedigd te luisteren en stil te staan. De fanfare-uniforms waaraan Mensenkinderen te herkennen was zijn dit keer in de kast blijven hangen. De nostalgie en de liefde voor vroegere tijden zijn gebleven.

Kijk ook op: www.mensen-kinderen.nl

 

Het ontstaan van 'Geef kostbaar licht'

Bas van Nienes: 'In 2014 was ik op retraite. Ik was op zoek naar rust en wilde tijd nemen voor bezinning. Deze keer zou ik echt geen nieuwe liedjes gaan schrijven, had ik me voorgenomen. Ik wilde even afstand nemen en was op zoek naar stilte.

Op een middag in de kapel viel mijn oog op een oude gezangenbundel. Ik begon er wat in te bladeren. Hoe meer ik las, hoe meer ik werd geraakt door de oude teksten. Wat een woorden en wat een prachtige beeldspraak.

Tot dan toe was ik niet bekend met de gezangen. Maar tijdens het lezen realiseerde ik me wat een rijkdom er verscholen lag in de woorden. Ik ging achter de piano zitten met het van ouderdom vergeelde bundeltje voor me. Toen ik zomaar wat begon te spelen, kwam er gelijk een nieuwe melodie naar boven. Die middag werd het verlangen geboren om de gezangen muzikaal nieuwe leven in te blazen.

Tijdens het werken aan deze cd kwamen er soms zinnen voorbij die ik niet goed kon plaatsen. Maar daarin schuilt een grote kracht: het mysterie van deze gezangen geplaatst, in onze moderne tijd en taal moedigt aan tot overdenking.

De veertigdagentijd is een periode waarin je bewust iets laat en (met elkaar) stilstaat en om je heen kijkt. De link tussen deze liederen en de veertigdagenkalender was dan ook snel gelegd. Ik hoop vurig dat deze oude gezangen opnieuw gaan resoneren in je hart, dat ze je stilzetten, en dat ze je aanzetten een kostbaar licht te zijn.'

Ontwerp & realisatie: Nilsson