Extra's voor kerken

'Als je Pasen echt wilt vieren, dan kan dat niet zonder de 40 dagen voor Pasen met elkaar te beleven.'

40 dagen voor Pasen

Pasen vieren gaat over meer dan alleen eerste en tweede paasdag. Juist de lijdenstijd - de 40 dagen voor de Pasen - maakt het paasfeest zo bijzonder. De Veertigdagenkalender van Tear biedt jou als kerk of groep een praktische handleiding om deze 40 dagen met elkaar te beleven.

Begrip in christelijk Nederland

De Veertigdagenkalender van Tear is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in christelijk Nederland. Steeds meer christenen (van gereformeerd of hervormd tot evangelisch) lezen de kalender. Afgelopen jaar lazen ca 50.000 christenen mee. 'Juist door samen de Veertigdagenkalender te lezen, had ik bijzondere gesprekken. Het maakte dat ik het paasfeest bewust vierde', zegt een lezer.

Extra’s voor kerken

Als kerk zijn er bij de Veertigdagenkalender veel gratis extra’s: 

1. Handleiding voor kinderwerkers

Samen met Sestra Mama is er een speciaal gezinsboekje gemaakt, passend bij de Veertigdagenkalender. Daarbij zit een extra handleiding voor kinderwerkers om in zeven zondagen toe te leven naar Pasen. Zo combineer je de toerusting door de week in het gezin, en krijgt het een vervolg op zondag in de kinderdienst.

2. Liturgie voor de Stille Week 

Steeds meer kerken stellen tijdens de laatste week voor Pasen hun kerkgebouw open voor een korte dagelijkse viering. Met behulp van deze liturgie kun je daar op een eenvoudige manier invulling aan geven. De liturgie is gemaakt door Gerbram Heek, predikant Fonteinkerk in Buitenpost.

3. Gesprekshandleiding voor kringen en groepen 

Voor kringen en groepen is er een mooie gesprekshandleiding om zeven bijeenkomsten mee te vullen met je kring of groep. De handleiding biedt voldoende stof voor een prikkelende avond. Het kringmateriaal is geschreven door Herman Bouma, programmaleider Umoja Nederland

Waarom kiezen voor de Veertigdagenkalender van Tear?

  • Geschikt om met de gehele kerk of kleine groep de 40 dagen voor Pasen samen te beleven
  • Extra gratis materialen zodat jong en oud mee kunnen doen
  • Interessante schrijvers en boeiend thema dat uitnodigt tot gesprek
  • Uitdagend voor het gezin
  • Een hele toegankelijke manier om thema’s als ontmoeting, missie, recht doen ter sprake te brengen
  • Korting vanaf 21 exemplaren
  • Betrokkenheid bij goed doel
  • Sparen met de kerk

Ontwerp & realisatie: Nilsson