Extra's voor kerken

Door samen stil te staan bij ontmoetingen met God (op de berg of in het dal) hoor je mooie verhalen van elkaar en samen lees je meer dan alleen! Doe jij dit jaar weer mee met jouw kerk, groep of bijbelkring? De kalender voor de hele gemeente, met inspirerende thema’s, fijne schrijvers en veel gratis extra’s!

We vinden het belangrijk dat iedereen in de gemeente – van jong tot oud – mee kan doen. Daarom stellen we voor kerken extra materialen beschikbaar om te gebruiken bij de kalender. Download kosteloos de hulpmiddelen als losse bestanden of het volledige kerkenpakket in één handig zip-bestand.

Downloads

Promotiematerialen voor kerken (16.42 MB)

De extra materialen

Met je kerk kan je gebruik maken van de volgende materialen: 

1. Handleiding voor kinderwerkers

Samen met Sestra Mama is er een speciaal gezinsboekje gemaakt, passend bij de Veertigdagenkalender. Daarbij zit een extra handleiding voor kinderwerkers om in zeven zondagen toe te leven naar Pasen. Zo combineer je de toerusting door de week in het gezin, en krijgt het een vervolg op zondag in de kinderdienst.

2. Liturgie voor de Stille Week 

Steeds meer kerken stellen tijdens de laatste week voor Pasen hun kerkgebouw open voor een korte dagelijkse viering. Met behulp van deze liturgie kun je daar op een eenvoudige manier invulling aan geven. De liturgie is gemaakt door Gerbram Heek, predikant Fonteinkerk in Buitenpost.

Kringmateriaal

3. Gesprekshandleiding voor kringen en groepen 

Voor kringen en groepen is er een mooie gesprekshandleiding om zeven bijeenkomsten mee te vullen met je kring of groep. De handleiding biedt voldoende stof voor een prikkelende avond. Het kringmateriaal is geschreven door Herman Bouma, programmaleider Umoja Nederland

Waarom kiezen voor de Veertigdagenkalender van Tear?

  • Geschikt om met de gehele kerk of kleine groep de 40 dagen voor Pasen samen te beleven
  • Extra gratis materialen zodat jong en oud mee kunnen doen
  • Interessante schrijvers en boeiend thema dat uitnodigt tot gesprek
  • Uitdagend voor het gezin
  • Een hele toegankelijke manier om thema’s als ontmoeting, missie, recht doen ter sprake te brengen
  • Korting vanaf 21 exemplaren
  • Betrokkenheid bij goed doel
  • Sparen met de kerk

Ontwerp & realisatie: Nilsson