Drie vrouwen strijden tegen mensenhandel

Verhaal | 18-10-2018Nadine Stam

Mensenhandel, misbruik en uitbuiting zijn een groot probleem in Azië. Er zijn naar schatting zo’n 30 miljoen mensen slachtoffer van dit onrecht, waarvan veel vrouwen en meisjes onder de 18 jaar. Binsa, Druhi en Ansu* leggen zich hier niet bij neer. Hun missie is om zoveel mogelijk vrouwen en meisjes te redden uit de handen van mensenhandelaren en te voorkomen dat zij in de prostitutie terechtkomen.

Binsa heeft een bakkerij, een café en een handwerkplaats opgericht. Hier werken vrouwen die slachtoffer zijn geweest of kwetsbaar zijn om slachtoffer te worden van uitbuiting. Ook geeft ze training en voorlichting ter preventie van mensenhandel en therapie aan mensen die slachtoffer zijn geworden.

Samen zetten zij zich in voor een land waarin vrouwen en meisjes veilig zijn.

Druhi wil jongeren die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel leren zichzelf opnieuw te waarderen en hun dromen te realiseren. Haar organisatie geeft jongeren training op het gebied van eigenwaarde en biedt hen opleidingen aan om een eigen bedrijf te beginnen.

Ansu geeft voorlichting over de gevaren van mensenhandel in afgelegen plattelandsgebieden. Met haar organisatie probeert ze zoveel mogelijk meisjes naar school te laten gaan om hun kwetsbaarheid te verkleinen. Ook runt de organisatie een opvanghuis waar meisjes opgevangen worden die uit bordelen zijn ontsnapt.

Binsa, Druhi en Ansu zijn vrouwen die komen uit het land waar ze werken, en als geen ander de lokale context en cultuur kennen. Ze hebben elk hun eigen visie en aanpak en versterken elkaar op verschillende vlakken. Samen strijden ze voor een land waarin vrouwen en meisjes veilig zijn en vrij om hun eigen toekomst te kunnen bepalen.

Omwille van de veiligheid van de 3 vrouwen zijn hun namen gefingeerd en noemen we het land waar ze werken niet.

Inspired Individual Binsa - Tear

‘Mensenhandel wordt niet alleen door grote NGO’s opgelost’

Verhaal | 18-02-2020 | Hannah Westra
Binsa zet zich in voor kwetsbare vrouwen en meisjes om mensenhandel te voorkomen.

3 sociale ondernemers strijden tegen vervuiling en klimaatverandering in Nepal

Verhaal | 03-02-2020 | Nadine Stam
Inspired Individuals David, Yuhanna en Sajan zetten zich in om van Nepal een schoon en duurzaam land te maken. Lees hun verhalen.
Karl Foster maakt rapmuziek

​Karl Foster produceert rapmuziek om jongeren in Haïti te bereiken

Verhaal | 28-05-2019 | Nadine Stam
Lees het verhaal van Inspired Individual Karl Foster.
Vlnr Annette, Consoler en Caleb - Inspired Individuals

Maak kennis met onze Inspired Individuals

Nieuws | 04-03-2019 | Nadine Stam
Drie Inspired Individuals staan op de bres voor straatkinderen, tienermeisjes en prostituees. Maak kennis met hen in de uitzendingen van EO Metterdaad.
Binsa houdt vrouwen uit de prostitutie

Drie vrouwen strijden tegen mensenhandel

Verhaal | 18-10-2018 | Nadine Stam
Inspired Individuals Binsa, Druhi en Ansu strijden tegen mensenhandel, misbruik en uitbuiting.

Ontwerp & realisatie: Nilsson